V Medzilaborciach pripravujú tretiu etapu projektu Warhol City

27.06.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 27. júna (TASR) - Tretiu etapu projektu Warhol City s rozpočtovým nákladom zhruba 60 miliónov korún pripravuje samospráva v Medzilaborciach.
\"Najdôležitejšou súčasťou projektu, ktorý je v štádiu rozpracovanosti, bude marketingová oblasť. V rámci nej chceme pripraviť bilbordy, propagačný materiál o meste s múzeom kráľa pop-artu Andyho Warhola a knihy, ktoré by mali smerovať nielen do celého Slovenska, ale aj do európskych krajín, \" uviedol dnes pre TASR prednosta tamojšieho mestského úradu Vladislav Višňovský. Dodal, že touto formou môžu zviditeľniť mesto nielen doma, ale aj v zahraničí, kde sú Warholove diela uznávané.
Tretia etapa projektu obsahuje tiež rekonštrukciu budovy múzea, areálu amfiteátra a športovísk. V prípade, že projekt, ktorý predložia na príslušné ministerstvo v januári budúceho roka, bude úspešný, s jeho realizáciou začnú v roku 2009.
V rámci prvej a druhej etapy, ktorá si vyžiadala vyše 30-miliónové náklady, opravili v Medzilaborciach fasády domov, postavili miniskanzen so siedmimi objektmi - kostolíkom a klasickými vidieckymi domčekmi a zrekonštruovali hľadiskovú časť amfiteátra pre päťtisíc ľudí. V priebehu realizácie druhej etapy upravili chodníky, osvetlenie na jednej z ulíc a pod. V meste pribudlo asi 100 parkovacích miest. Podstatná časť z nich (60) sa nachádza pri budove Múzea moderného umenia A. Warhola v Medzilaborciach.
 

Vyberte región